Dagens dressyr

Nu var de längesen jag skrev här! men har ju jobbat så mkt s har inte orkat faktiskt!

Idag red jag iaf dressyr på banan, PÅ VANLIGT TVÅDELAT bett..

Vad ska man säga... de gick inte bra.. men de gick inte helt käpprätt åt helvete heller.. det gick så där!

Hon liksom söker stöd på bettet, men släpper och har upp skallen och blir spänd.. från öronen till hovarna... Näsa rakt upp.. öronen bakom.. och SHETLANDSPONNY steg.. lovar hon står nästan på stället..

Men om jag slappnar av och driver henne fram till handen.. så länger hon stegen och slappnar av.. och tar faktiskt stöd.. men bara en liten stund.. sen åker huvudet upp igen.. men de gåt bättre än förr.. frågan är bara om de kommer bli så mkt bättre? de återstår att se..



frågan är också.. är hon så van att ha en hävstångseffekt att ta stöd på så att hon blir förvirrad är de inte är de längre? eller är hon bara istadig för att hon kan? elle är de trycket i nacken som saknas?

Men oavsätt.. så gick ho MKT bättre idag... :) och de är jag glad för!!

Häst ledig

Ingen häst idag som sagt.. jobbade ju tills halv tio :S Men nettan kom och skodde så klara behövde inte gå utan sko läge alls.. Så i morron ska sofia rida dressyr på henne, testa på valigt tvådelat. Får se vad damen säger om de.. ^^ haha! ja tror hon kommer ogilla skarpt! men de kan gå bra också.. vilket ja verkligen hoppas!

jag tävlade henne faktiskt på vanligt tvådelat bett i dressyr 1 gång.. och då gick hon faktiskt fint! vi fick rosett och diplom.. de ni ;)

Men då hade ja tränar massor! sen hände något.. ja vet inte vad.. men de funkade inte längre.. me de kanske var min ridning som var felet? ja minns faktiskt inte :( men som sagt.. får se reusltatet i morron :)

kommer vara hästledig ganska mkt denna veckan tyvärr.. jobbar sent idag,i morron, fredag lördag och söndag :( tur man har vänner som ställer upp :)

♥ Älskar er de vet ni!

Min djur pratare

Här är en länk till hon som ja var med nemo till. Ho som ka kommunicera med djuren :)

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.1048010-annica-har-pratat-med-djur-i-25-ar

Galoppträning!

Galopptränade med frida idag, blev två vändor idag bara men de var givande. Klara var jätte pigg och glad så de gillar vi.



Men när ja återvänder till stallet så hör ja att en sko sitter lös.. SUCK!! klara kan inte gå utan skor för hon är grymt ömfotad!! men som tur är ska hovslagaren komma i morron om allt går som planerat, hon har ju skjutit upp de förr i sista minuten vilket ja bokstavligen HATAR! men förhoppningsvis så kommer hon.



Vill ju att klara ska ha skor nu när banan har tinat upp och man kan börja tömmköra och hoppa pch rida dressyr när ma vill utan att behöva rida till ett ridhus.. komma igång med träningen på allvar! för hon ska funka på vanligt bett om de är så de sista ja gör... och tro mig.. jag är en envis jävel ;) hehe!


Jag verkligen längtar tills man kan bada med hästarna! klara är ju med än flodhäst än en vanlig häst ;) hon älskar att bada och blir alldeles till sig när hon får göra de.. hihi sötklaran ♥



Och stoppa ner näsan i vattnet.. de är riktigt skoj för då kommer de bubblor! haha

Hästen bakom är min valack som ja hade ♥

Naaaw

Klara kan man göra vad som hälst med nästan.. ställer man henne lös i gången s står hon där.. :)


Hundprataren

Som ja sa tidigare så var ja ut med Nemo till en som kan kommunicera med djur. Blev väldigt rörd av de Nemo sa om mig... fruktansvärt rörd.. och just nu vill ja inte vara med någon annan än med honom ♥

Läs vad han sa på min andra blogg!!

www.Metrobloggen.se/Bellzon




Du är mitt hjärtas älskling... jag älskar dig över allt annat!

Damasker

Hejsan allihopa!

hoppas ni haft en skön lördag?

Svängde förbi granngården idag och köpte hästskor, dags att sätta på sommardäcken snart ;)

köpte även Damaskerna, de blev vita trotts allt! tycker de såg mera stilrena ut, och även om de blir skitiga så kan man torka av och tvätta dom så de är inga problem.. ska testa dom på klaran i morron så får ni se hur de blev :)

red dressyr på banan idag iaf! den hade äntligen torkat upp så de var skit roligt! äntligen kan man börja jobba på riktigt och inte bara rida ut hela hela tiden :) dressyren gick väl bra, men hon var fortfarande pigg och stark.. så fick ästan blåsor i häderna av att hålla henne men stundvis så mjuknade hon och var fin.

Ska tömmköra henne nästa vecka.. eller i morron om ja inte galopptränar.. återstår att se :)

Filmade lite idag iaf så nu skulle få se lite :) tog även lite Bilder ^^



Min vackra ♥




Videos på dagens serpentin hoppning

Här kommer några videos då ^^

Här är uppvärmningen, det kanske inte syns så tydligt men hon drar som en liten oxe och är snor pigg.. hehe

Här har bella tröttnat på att hon försöker sticka med mig för 100 gången ^^ så nu är hon tänkte så sa ja bestämt nej.. och då gav hon sig haha! sötponny! men gick bättre här iaf ^^

 

hehe hon är så söt så.. men lite dryg var hon idag ^^

Filmade henne i stallet efter träningen.. är hon inte underbart fin??? :)

 

 

Klara är iaf de bästa jag har.. skulle inte byta henne mot någonting i heeela världen, hon är mitt hjärtas älskling.. och ja gör allt för henne ♥


Hoppnigen

Hoppningen idag gick väl si så där. klara var skiiit pigg och jätte stark. Hon var så pigg så hon typ stack heeeeela tiden, gjorde små krumbuktnigar och fjantade sig, så blev less efter ett tag. men sista sprången gick bra när jag verkligen lyckades hålla ihop henne utan att hon skulle sticka^^ fjant klara

Dagens övning bestod av serpentin hinder där man skulle ha kontroll och följsamhet. En jätte bra övning om ni frågar mig :) för ja behöver verkligen jobba på mina vägar när jag rider och min följsamhet. Men de gick hufsat trotts en pigg häst ^^

hehe men de är bra att hon tycker att de är roligt, men hon ska lyssna! men de var första träningen utomhus och de blåste så de var inte så konstigt att hon blev pigg ^^

Lite bilder sen dagen. Videos är på G... men de går så segt att ladda ner på youtube.. suck!










häst ledig

Idag var ja hästledig, Micke och pappa tog klaran idag eftersom att ja jobbade så sent. Tycker de är liite sent att komma in till stallet tills tjugo i tio ^^ inte så snällt kanske hehe!

men i morron blir de hoppning för hela slanten! De gillas!! :) skriver hur de gick sen!!

NI ÄR DÅLIGA PÅ ATT KOMMENTERA!!

Träns träsk!

Klara har haft sönder sitt finaste träns! men de går att laga så ska göra de, men vill även ha något nytt.. så tänkte att ni ska få hjälpa mig.

alla tränsen är från hööks, ja har faktiskt varit nöjd med deras träns så ja väljer ett där :) vilket tycker i är snyggast?

1.




Aachenträns Gold Medal® Artemis

Artikelnr. 300676

749 Kr


Aachenträns med rundsydda sidostycken och smalt pannband med strasstenar. Bred (4 cm) nosgrimma med mjukt foder och pullbackknäppning. Nosgrimman träs utanpå det fodrade nackstycket. Silverfärgade spännen.

Ett träns jag länge trånat efter, men är osäker på om diamanterna i pannbandet kommer hålla? eller om de kommer lossna efter ett tag? Ska ha ett i den bruna färgen iaf så de passar min bruna sadel  :)

2.


Aachenträns Gold Medal® Delfi

Artikelnr. 300672

769 Kr


Aachenträns med mjukt foder vid nosgrimma, nackstycke samt pannbandet som också är dekorerat med tre rader med små strasstenar. Nosgrimman fästs med spännen på sidorna. Käkremmen är fäst med små D-ringar och nackstycket är formad för att motverka tryck på det känsliga stället bakom öronen. Silverfärgade spännen.

också ett ganska syggt träns :)

3.


Aachenträns Claridge House® Limerick

Artikelnr. 300315

489 Kr


Bred aachennosgrimma (4 cm) med mjukt foder och pullbackknäppning, samt svängt pannband med äkta Swarowskistenar. Nosgrimman träs utanpå det fodrade nackstycket. Silverfärgade spännen och tygelhakar. Komplett med vävribbtygel.

Gillar pannbandet, men har svårt för den blanka nosgrimman :S

4.


Aachenträns Claridge House® Cardiff

Artikelnr. 300468

549 Kr


Aachenträns i mjukt och följsamt läder med fodrad slät nosgrimma och nackstycke. Nackstycket är brett, och svängt för att motverka tryck vid det känsliga området bakom öronen. Smalt, svängt pannband dekorerat med små stenar och silverplattor. Sidostycken med tygelhakar. Silverfärgade spännen

Också ett av mina favoriter.. tycker de är super snyggt.. lite fel brun bara men de kanske inte gör så mkt? :)

5.

GM Träns Eco-läder

Artikelnr. 300662

689 Kr


Snyggt Aachenträns i amerikanskt läder med pullbackknäppning. Mjuk, ljus padding på pannband och nosgrimma. Anatomiskt format nackstycke. Avtagbart aachenfäste. Mässingsfärgade spännen. Komplett med lädertygel.

också super snyggt! men klaras träns som ja ska laga ser typ exakt ut så här, så de kaske är onödigt att köpa ett som är likt ett ja redan har? me ja gillar de vita kanten :)

VILKET TYCKER NI ÄR SNYGGAST???

Dagens ridning

Hejsan allihopa=)

jag och sofia red till klubben idag, bytte hästar så att hon red min klara och jag red hennes fina chabina.

Det gick bra faktiskt, chabina var jätte fin och lösgjord. Gjorde lite volter och avsaktningar med hene och hon var kanonfin hela tiden söthästen!

Klara var lite småseg idag tror jag, hon gillar inte den stora banan för de finns ett jätte läskigt domarton där.. och de kan ju bitas så därflr måste vi vara på våran vakt.. haha men annars var hon fin som alltid ♥

Kom en tjej och provred klaran idag, ja letar ju som sagt efter en seriös med ryttare :) de gick väldigt bra faktiskt, klara verkade lyssna bra på henne :) och hon var väldigt trevlig så vi får se hur de går :)

Längtar tills fredag då jag får hoppa! längtar alltid tills mina fredgar nu för tiden klara har ju blivit så fin i hoppingen ♥



haha inte min bästahoppstil dock men iaf ^^

Härliga sol

Hejsan allihopa ♥

Gud vilket underbart väder vi hade idag! otroligt underbart måste jag säga!! har myst i solen heeela dagen ♥

jag red ut en sväng på kanske 50 min idag, red mycket på rakt spår men gjorde även några flyttnigar för skänklarna också. Hon skötte sig jätte fint som alltid min prinsessa ♥

sen passade jag även på att smörja lite också hihi ♦

I morron står de dressyr på mitt schema.. så ska satsa på de tänkte jag =) ska även cykla till stallet och träna konditionen lite hahahhoho kan behövas ska jag tala om för er ;)


Dagens uteritt i solen

Idag var de verkligen e helt underbar dag för en uteritt! så red ut en sväng med min fina ♥ jobbade henne lite lätt längsvägen. lite övergångar och ökningar. Hon skötte sig jätte fint. Tror att hon njöt lika mkt av solen som ja gjorde, för när ja hoppade av så stod hon med huvudet vänt mot sole och blundade.. sp stod vi och mös en stund, naaw.. mitt hjärta ♥

blev tyvärr ingen bild idag för ja glömde kameran hemma^^

ååh.. måste ju bara berätta, idag när ja kom till stallet så skulle ja göra i ordning maten åt klara, så öppnade ja havretunnan och däri satt e jätte liten söt Näbbmus! åååh.. huuur gullig som hälst med skit stora ögon,lång snok och skiiit liten. Så ja fångade den i en hink och släppte ut den bakom stallet.

De är sånna tillfällen man skulle ha kameran med^^ fotade den med mobilen iaf.. hihih!


Dressyr träningen

Gick faktiskt ganska bra idag, gjorde lite lydads och kontroll övningar.

skänkelvikning, öppna,sluta, halter och igångsättningar osv.

Hon skötte sig riktigt bra tycker ja! fast hon blev lite seg imellanåt. Ite godkänt :P Me hon hade kanske lite träningsvärk sen igår ^^ men hon var följsam och smidig och gjorde allt jag bad henne om ♥

har mkt i min sitts som kan förbättras, typ att sänka handen lite, för de ser ut som att ja " bär" runt på henne men faktum är att hon hänger ingenting alls i handen. Hon kändes jätte lätt och fin :)

 

Inte enns i avsaktnigarna hängde hon :)

De är skit bra att se sig själv på film, för då ser man verkligen vad man behöver träna på ^^

Jag behöver träna på att ha handen stilla och att försöka ha skänkeln mera stabilt intill hästen =) tycker ja iaf :)


Några hopp videos

Nu har ja ätligen fått tag i kameran :) så lägger upp de småsnuttar som vi fick igår.

Hoppade 90 cm som högst när vi hoppade bana men de kom tyvärr inte med :( kameran hann dö innan, så fick bara med uppvärmningen tyvärr..

 

Härt väntade ja på att hästen innan skulle hoppa :)

Här var ja i obalans haha! :P

 

Ja kanske inte så jätte roliga klipp kanske :( ska försöka få någon att filma hela träningen nästa gång :)


 


haha!

hittade en asgammal video när nemo går slalom.

ursäkta kvaliten, är filmat med en skit kass mobil! och de går as sakta när ja laddade upp den.

Men men =)


Svar på kommentarer


Kommentar 1

Även fast det inte är något bett på hackamore så ger det ett tryck i nacken och över nosryggen. Därför (tycker jag) att hästen "kommer undan" lättare på ett två eller tredelat. Prova ett tredelat gummi då? Kanske fungerar bättre om hon nu verkar ha lätt för att få skavsår. Min medryttarhäst får väldigt lätt skavsår av starkare bett så jag använder alltid gummibett då i hoppningen och smörjer med mycket helosan vilket fungerar jättebra! :)

Jag tycker att du ska prova rida på ett tredelat gummibett, smörja med helosan i mungiporna innan och så får vi se hur det går :) Du kan ju prova slänga på en graman eller snodd också, så får du lite hjälp liksom. Sen så småningom när klara vant sig vid det bettet och märker att hon inte alls kommer undan, ja då kanske du inte behöver varken graman eller snodd längre? Ett tips bara :)

Svar: jag ska absolut testa de :) är de de vanliga tredelade gummibetten? de gröna?

De som är så knäppt är att i hoppningen kan du använda i princip vilket bett du vill? då blir hon bara lite stark i svängarna och nedåt liksom, hon blir lätt låg och liksom " dyker" om du förstår vad ja menar? på vanligt bett då.

Idag hoppade ja på hackamoore och de gick asbra, hon gick på tygeln är man jobbade i traven, och "uppåt" mot hindren och dök inte alls som hon brukar kunna göra.

I dressyren på vanligt bett höjer hon som sagt huvudet och stretar ALLT VAD HON KAN! men försöker samtidigt ta stöd på tygeln men så fort man tar i henne så höjer hon skallen, blir svår att svänga och ställa. Men på pelham och hackamoore funkar de perfekt.

Men ska testa ditt förslag iaf, de värsta som kan hända är ju att de inte funkar så :)

Kommentar 2

jävlar va duktiga ni är för att ha tränat bara en vecka! shit va snabbt han lärde sig. har ni tränat väldigt intensivt? för han verkar ju vara jätte säker på hindrena! :)

Svar: som ja sa tidigare så är nemo en " ones in a liftetime" hund. Han lärde sig alla hinder på 1 träning, och kom ihåg dom. Han är grym, han förvånar mig, åskådara och tränarna. Hade gått 1 lydnadskurs innan, och tränat agillityn själva litegrann de var de ända vi gjort innan vi filmade filmerna :) han kan mkt mera än bara de också. han kan slalom, både slalompinnarna och gå slalom mellan mina ben när ja går :) kan filma de sen om ni vill?

Tyvärr har han stora problem med magen :( vet inte vad felet är och de vet inte veterinärerna heller. Men han är trotts allt pigg och glad och får fortsätta träna och tävla.

Men håll tummarna för att de han har går att bota!




Dagens hoppträning

Alltså dagens träning gick så jävla bra!!! hon till och med gjorde ett litet bochsprång ocg drog mot hindren! hon hoppade klockrent och gjorde allt jag bad henne om! så jävla nöjd med dagens träning så de finns inte! :)

De märks så tydligt att hon har börjat gått ner i vikt nu! för hon känns så ofattbart mkt lättare än vad hon gjort förut! sen så går träningen mkt bättre nu, de är fruktansvärt roligt. Och vi får så mkt beröm! verkligen skit skoj!!

Min kille filmade litegrann, tyvärr så blev de bara uppvärmningen som han hann filma för sen dog kamera helvetet! Men kameran ligger på laddnig nu tyvärr så jag lägger upp de i morron :) om de blev något att se vill säga!

åhhh... ja skulle ju rida dressyrträning i morron! men min tränare hade tydligen annat för sig så de gick inte :( blev asledsen hade verkligen sätt framemot de! men men.. ja ska rida dressyr i ridhuset iaf! rider dit i morron, och förhoppniningsvis har ja en som filmar då med :D

så då ska ni få se Bella rida dressyr.. hihi xD




Dagens lilla uteritt

Idag red faktiskt min pojkvän ut med mig, wohoo de är inte ofta de händer lär jag säga, men de gillar vi.

Han red min vackra, underbara klara ♥ och jag red sofias chabina :)

Hästarna skötte sig jätte bra, vi travade bort till gårdskär och vände där så de blev ingen lång tur.. kanske en 40 min eller något :) men guuud vad LERIGA dom var när de kom in från hagen! JÖSSES! jag verkligen hatar lera! äckelpäckel!!

Längtar tills jag får hoppa i morron! har ju hopplektion för lotta då. Ska testa hackamooret! får se om hon går lika bra på de där som hon gjorde på fridas bana hoppas hoppas! =)

Blir väl att åka till stallet lite tidigare i morron och skölja av en lerig klara innan träningen, för man kan ju inte komma med en helt grisig häst ^^haha!

men nu ska ja sova! så ni får sova så gott alla hästmänniskor!


Stallet

Här har ni en liten videoblogg på vårat mina stall :) de är sofia som pratar hihi hon är bara så söööt! ♥


Damasker

Ååhh.. ja vill verkligen ha sånna här Damasker, tror att dom skulle sitta jätte fint på klara ♥ frågan är bara om de vita som dom har på granngården är snyggare än de svarta från hööks?

Vad tror ni?



Tror ni att de helvita är snyggare?

Häst ledig

Ni som läser min andra blogg vet att ja har blivit fruktansvärt förkyld. så har varit hästledig i två dagar nu. Idag tog sofia hand om min klara som tydligen har rullat sig i lera!!! så ja kommer få de riktigt roligt i stallet i morron vill ja lova haha! hennes vita fina man som är så svår att få ren, skit häst!

Jag verkligen HATAR lera big times! man blir helt dammig och skitig av de och näsan blir helt svart inuti när man ska försöka få bort den från hästen! och en häst med lång man är ju en nackdel då vill ja lova :P



Ni får ursäkta mitt dåliga urval av bilder, men har som sagt ingen kamera, ska ta bilder senare när ja varit hem till mamma =)

åh ja är så sugen på att testa ett nytt bett på klara! kan ni föreslå något som ja ska testa?

Sen skulle ja vilja ha ett nytt träns.. och lite nya fleece täcken.. mina börjar bli lite kassa haha!

Har ni några bra tips på var man kan köpa billiga fleece/svett täcken?

En till kommentar

Jag blir så himla glad när jag får gulliga kommentarer ♥

Jaha okej, det förklarar saken :)
Jag tycker inte att det är ett stort problem att hon går lite bakom lod. Är hon ung så är det bara stärkande och bra, jag tycker du ska jobba på som du gör. Du är jätteduktig :)

hehe aa ja ska fortsätta att jobba på, jag är ju hela tiden så mån om min hästs välbefinnande för hon är verkligen de vackraste som jag har.. inget i världen betyder mera för mig än hon de ska ni verkligen veta :)

Jag är inget expert men jag kan ju lite efter alla dessa år tillsammans med hästarna och dessutom gick ja på ett häst gymnasium i 3 år innan :) men ja tar åt mig av era kommentarer och ja ska fortsätta jobba :)

fortsätt gärna att kommentera!


kommentar svar

Fick en kommentar i min andra blogg där de var en som frågade om klara alltid gick i en sån låg form.

Och Visst skulle man vilja få upp henne lite mera men man får inte glömma att klara är en lågställd häst ( och dessutom väldigt ung) och hon har därför inte lika lätt att gå högrest som en häst med " naturlig" resing. Och när hon går i den formen som hon gör på videorna så hänger hon INGENTING alls i handen.

Däremot om du försöker " lyfta upp" henne så hänger hon dirket och drar neråt. Och då är de bättre att hon får gå i en lågställd form, avspänt och jobba på där.. än att hon ska bli spänd och att man får bära runt på henne.

När hon får mera muskler och orkar mera så kommer hon också att komma upp lite mera i formen. Det är något man får jobba på helt enkelt :)


Wiljelykkans flax

Måste bara få skryta lite med mina hundar också ;) Har tyvärr inga ya videos på flax, för jag har som sagt igen kamera! men ska sno mammas så ska ni få se.. hhihi.. men här är han som sagt åtta veckor.. är han inte underbart söt då???

Sen har ja ju en till underbar hund som heter Nemo. Han är av samma ras fast av färgen Sobel.

Han är 1 år och 3 månader gammal. Har gått lydnadsKurs med hoom och tränat agillity. Ska sätta igång med träning och tävling nu igen så snart snön försvinner.

 

 

Här hade i hållt på med agillity i ca 1 vecka eller något. Och han kunde redan alla hinder. Han är jätte duktig.. en riktig " one in a lifetime" hund.. en sån som man bara får 1 gång i livet.. ha är fruktansvärt smart!


 

hehe han fuskade lite på plankan.. han tyckte att de var skit läbbig ^^ men nu kan ha den :)


så gulligt!

Måste bara få visa första gången som klara mötte min nya hund flax

( som nu är 6 månader gammal! )

på videon här är han 8 veckor, och han är ALLTID glad! och då menar ja alltid! svensen går i ett på den lilla rackaren haha! så söööt!

Och klara verkar inte ha något emot honom heller =)

Det är en kompis som filmar oss.. och ja mig behöver ni inte titta på så mkt haha! :P


Dressyrlektion för bingo

Här red jag dressyr för Bingo, det var ett tag sedan, de har verkligen gått framått sen dess =)

( Numera rider jag för en som heter sussi när jag rider dressyr)



Kommentar

Fick en kommentar nyss som jag tänkte svara på =)

de kan ju vara så att med pessoa o pelham kommer hon inte undan lika lätt som med andra vanliga två o tredelade... altså funkar hon bra på de men när ni ska rida på andra bett så kan hon komma undan mer, prova rid oftare på alla olika 2-3delade och raka, och kanse ta en graman till en början så hon inte kan komma undan ändå. sen är det nog bara träning träing som gäller med de andra betten...

Svar: Visst är de så att hon lättare kommer undan med andra bett, men hon fugerar även otroligt bra på hackamoore?! och de borde hon komma undan på tycker man? Dessutom så funderar vi på om hon är allergisk eller liknande mot vanliga bett för hon brukar börja blöda i munnen av dom

( och nej jag sliter inte och drar i henne)

måste nästan vara så att de ligger otroligt dåligt i munnen på henne eller att hon helt enkelt inte tål dem?

Både jag,sofia och våra trämare står helt handfallna.. vi vill ju tävla dressyr på henne för hon är en otroligt fin häst ♥

Alla råd och tips och tricks är som sagt välkomma!


Alla dessa Bett

Som jag nämnt i min andra blogg så går klara bara fint på pelham och pessoabett i dressyren. Alla vanliga bett fullkomligt HATAR hon. Sätter man på henne ett vanligt bett så kör hon upp skallen i vädret, trutar som ett odjur, och tar man i henne så springer hon ivög.

Och de har ingenting med att hon inte är välskolan att göra för de är hon. Hon är grymt känslig och lyhörd och som ni ser på videorna när sofia rider på pelhan så går hon jätte fint, behåller forme i alla gångarter och är hur underbar som hälst!

Har pratat med dom som jobbar på ryttarstugan och dom tror att hon helt enkelt inte tycker om vanliga bett, att de kanske nyper eller skaver på henne eller rent ut av viker sig och åker upp i gomen på henne.

Hon har ju en ganska stor mun min lilla klara ^^

Och ja har fan testat allt, Tredelade,tvådelade, tre och tvådelade med fasta ringar, sprengerbett, Till och med Novabett. Novabettet red ja aldrig dressyr på men ja red ut.. hon kändes lite mjukare på de men tror inte att hon hade velat ha de heller :(

Jag behöver ett bett som är godkänt att tävla dressyr på och som klara godkänner!

HAR NI NÅGRA FÖRSLAG!??



Jag och klara

Tänkte att ni skulle få se lite videos på mig och min klara ^^ Här har hon vilat i 3 månader efter en hälta, så de är henes allra första hopplektion på 3 månader, därav höjden på hindren ^^ hoppar högre nu när hon är igång, men tyvärr har ja inga nya videos på oss nu för jag äger ingen kamrea.

 

Kolla vad tjock hon var i vintras, hihi.. här har hon bara ridits i några veckor efter skadan. Tjock men sötast i världen ändå ^^.

Sofia och klara

 

 

Idag red sofia Klara i ridhuset, tränade lite dressyr ^^ är hon inte fin då?

 

 

 

 

















Klara verkligen hatar alla andra bett än sitt pelham, hon går bara bra på just de bettet!?

Hejsan allihopa

Hejsan allihopa!

Då har ja startat en hästblogg här på blogg.se ^^ fattar inte ett skiiit om hur man gör här och hur allting fungerar men iaf ^^ haha för försöka och lära mig undertiden som jag bloggar ;)

Jaha kanske ska pressentera mig? kanske finns några som inte et så mkt om varken mig eller min fina häst klara? så låt oss göra en pressentation av oss två :)



Sandra isabelle Kvarnström

Japp.. här har i då mig ^^ är 21 år gammal och bor i en håla som heter skutskär, ligger ca 1,2 mil från gävle.

Bor i en egen liten lägenhet, en tvåa tillsammans med min pojkvän 2 katter,1 hund och 5 råttor ^^ så de är fullt ös hela dagarna här hemma hahah!

Pluggar till undersköterska och har ett halvår kvar ungefär :)

Har ridigt se jag var 6 år gammal ungefär. Tävlat i både hopping och dressyr men är ingen tävlingsryttare som så, jag Tränar mest för skojsskull :) har 1 haflingersto som jag fick i 15års pressent. D var hon 1 år gammal och jag har ridit in henne helt själv :)

Jag sysslar också med agillity och lydnad med mina hundar. Har 2 st shetlad sheepdogs.



Nemo är den sobel färgade och han är 1år och 3 månader. han bor med min mamma :) Den svartvita heter Flax och är 6 månader gammal. Han bor med mig i min lägenhet :)

Romys Santa Klara



♥Är då min älskling och mitt allt ♥

Hon är ett åtta årigt haflingersto.

Är väldigt pigg,social och glad. älskar att jobba och gör alltid allt för sin ryttare.

u. Eldfuxens romys saga
e. Skovlygårdens watzespitz 19.





Och för er som undrar och följer min andra blogg på www.Metrobloggen.se/Bellzon så vet ni att ja haft en fullblods valack för ett tag sedan. Han är återlämnad till ägaren och är till salu för er som är intresserade.


Han finns på blocket.se

Hoppas ni kommer fråga mkt och lämna massor av kommentarer ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0