Svar på kommentarer


Kommentar 1

Även fast det inte är något bett på hackamore så ger det ett tryck i nacken och över nosryggen. Därför (tycker jag) att hästen "kommer undan" lättare på ett två eller tredelat. Prova ett tredelat gummi då? Kanske fungerar bättre om hon nu verkar ha lätt för att få skavsår. Min medryttarhäst får väldigt lätt skavsår av starkare bett så jag använder alltid gummibett då i hoppningen och smörjer med mycket helosan vilket fungerar jättebra! :)

Jag tycker att du ska prova rida på ett tredelat gummibett, smörja med helosan i mungiporna innan och så får vi se hur det går :) Du kan ju prova slänga på en graman eller snodd också, så får du lite hjälp liksom. Sen så småningom när klara vant sig vid det bettet och märker att hon inte alls kommer undan, ja då kanske du inte behöver varken graman eller snodd längre? Ett tips bara :)

Svar: jag ska absolut testa de :) är de de vanliga tredelade gummibetten? de gröna?

De som är så knäppt är att i hoppningen kan du använda i princip vilket bett du vill? då blir hon bara lite stark i svängarna och nedåt liksom, hon blir lätt låg och liksom " dyker" om du förstår vad ja menar? på vanligt bett då.

Idag hoppade ja på hackamoore och de gick asbra, hon gick på tygeln är man jobbade i traven, och "uppåt" mot hindren och dök inte alls som hon brukar kunna göra.

I dressyren på vanligt bett höjer hon som sagt huvudet och stretar ALLT VAD HON KAN! men försöker samtidigt ta stöd på tygeln men så fort man tar i henne så höjer hon skallen, blir svår att svänga och ställa. Men på pelham och hackamoore funkar de perfekt.

Men ska testa ditt förslag iaf, de värsta som kan hända är ju att de inte funkar så :)

Kommentar 2

jävlar va duktiga ni är för att ha tränat bara en vecka! shit va snabbt han lärde sig. har ni tränat väldigt intensivt? för han verkar ju vara jätte säker på hindrena! :)

Svar: som ja sa tidigare så är nemo en " ones in a liftetime" hund. Han lärde sig alla hinder på 1 träning, och kom ihåg dom. Han är grym, han förvånar mig, åskådara och tränarna. Hade gått 1 lydnadskurs innan, och tränat agillityn själva litegrann de var de ända vi gjort innan vi filmade filmerna :) han kan mkt mera än bara de också. han kan slalom, både slalompinnarna och gå slalom mellan mina ben när ja går :) kan filma de sen om ni vill?

Tyvärr har han stora problem med magen :( vet inte vad felet är och de vet inte veterinärerna heller. Men han är trotts allt pigg och glad och får fortsätta träna och tävla.

Men håll tummarna för att de han har går att bota!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0