Alla dessa Bett

Som jag nämnt i min andra blogg så går klara bara fint på pelham och pessoabett i dressyren. Alla vanliga bett fullkomligt HATAR hon. Sätter man på henne ett vanligt bett så kör hon upp skallen i vädret, trutar som ett odjur, och tar man i henne så springer hon ivög.

Och de har ingenting med att hon inte är välskolan att göra för de är hon. Hon är grymt känslig och lyhörd och som ni ser på videorna när sofia rider på pelhan så går hon jätte fint, behåller forme i alla gångarter och är hur underbar som hälst!

Har pratat med dom som jobbar på ryttarstugan och dom tror att hon helt enkelt inte tycker om vanliga bett, att de kanske nyper eller skaver på henne eller rent ut av viker sig och åker upp i gomen på henne.

Hon har ju en ganska stor mun min lilla klara ^^

Och ja har fan testat allt, Tredelade,tvådelade, tre och tvådelade med fasta ringar, sprengerbett, Till och med Novabett. Novabettet red ja aldrig dressyr på men ja red ut.. hon kändes lite mjukare på de men tror inte att hon hade velat ha de heller :(

Jag behöver ett bett som är godkänt att tävla dressyr på och som klara godkänner!

HAR NI NÅGRA FÖRSLAG!??



Kommentarer
Postat av: Anonym

de kan ju vara så att med pessoa o pelham kommer hon inte undan lika lätt som med andra vanliga två o tredelade... altså funkar hon bra på de men när ni ska rida på andra bett så kan hon komma undan mer, prova rid oftare på alla olika 2-3delade och raka, och kanse ta en graman till en början så hon inte kan komma undan ändå. sen är det nog bara träning träing som gäller med de andra betten...

2010-04-06 @ 12:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0