Du är värdefull <3

Har fått lite kommentarer från folk som är lessna och känner sig orättvist behandlade... som tackar mig för de jag säger och gör <3 ägnar ett inlägg åt er fina människor.. <3 för det är okay att må dåligt, okay att gråta och skrika tills man sjunker ihop till en liten hög på golvet för att man inte orkar stå längre..
Ingen ska dömma dig, ingen ska yttra sig, ingen ska trycka ner dig.. vem fan ar rätt att göra så mot ett levande väsen egentligen!?
 

Varför kan du inte se ditt eget värde? Varför klankar du ner på dig själv, tror att du har gjort allting fel fel fel hela tiden? Du kritiserar allt hos dig. Du tror att din mage är för tjock, dina lår är för breda och din hy för ofräsch. Du tycker att du inte tränar så mycket som du borde. Att du inte presterar på skolan/jobbet som du skulle vilja. Att du inte är tillräckligt socialt aktiv. Du ser på alla andra och tycker att de verkar ha så bra liv. Så perfekta drömmar. Men du? Du har ingenting jämfört med dom. Du är misslyckad. Dålig. Du borde ha gjort annorlunda. Helt annorlunda. Inte så mycket fel val. Inte gått på så dåliga vägar. De där andra tror att  du är perfekt. De ser den där vackra ytan som du visar upp för dem. Men vad skulle de säga om du plötsligt klädde av alla lögner och undanflykter som du klätt dig i? De skulle se att du var en bluff. De skulle inte kunna gilla dig längre! Allt skulle vara förstört.

Men kära du.. varför kan du inte se ditt eget värde? Se att du är viktig. Att du är unik. Att du är skapad som du är. Du kanske har gjort saker du ångrar dig. Du kanske har gått på vägar du inte borde. Du kanske inte har tränat så mycket som du hade önskat. Men du är ändå så obeskrivligt värdefull. Trots allt. Ändå. För du är inte det du gör. Ditt värde påverkas inte av någonting som händer omkring dig. Den bara är. Den ÄR.... helt avskild från vilka bedömningar du gör om dig själv. Du är så fint skapad. och älskad av många, trotts alla fel du gjort, det är mänskligt att göra fel och man måste våga göra fel för att sedan kunna göra rätt..

och tänk på att DU kan göra skillnad i någon människas liv genom att bara vara du.

Att le mot någon och säge "hej" kan göra någons dag!

eller det kan vara någon som är stressad och behöver gå före i matkön...

Det kan vara någon som behöver hjälp med barnvagnen och bära in i bussen eller upp för trappan.

Om någon ramlar och då fråga "Hur gick det?"

eller ett enkelt "hur mår du?" 

. Givetvis kan vi välja att vända ryggen till och inte bry oss..

envist hålla fast i den överfyllda matvagnen när någon står bakom med en liter mjölk i handen..

eller snabbt rusa förbi om någon ramlar och slår sig. '

Men den som rusar vidare får inte uppleva hur mycket det värmer i hjärteroten att få ett tacksamt leende tillbaka av sin medmänniska...

DU kan göra skillnad i människors liv, bara av att vara den underbara personen du är född till <3

glöm inte att du är underbar, precis som du är <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0