visste ni att?



Dom flesta dricker ju alkohol eller hur? men vet ni egentligen vad som händer i kroppen när ni dricker? Hur sexet påverkas och varför det på verkas? Vet ni mkt om myter och vad som är sant och inte sant? Har kollat upp lite olika saker… tänkte dela med mig av detta ...



Kvinnor VS Män!

 

Eftersom kvinnor ( oftast och i bästa fall) väger mindre än män och kvinnokroppen inehåller dessutom mindre vätska än vad en mans gör så finns det mindre vätska som alkoholen kan lösas upp i.

Alkohol är ju vattenlösligt och kvinnokroppen innehåller faktiskt mera fett än manskroppen.

Detta betyder att om en kvinna och en man som väger lika mycket dricker samma mängd så blir kvinnan mera berusad än vad mannen blir.

Dessutom är kvinnans lever känsligare än mannens!



Tjock av alkohol?

Dom flesta som försöker hålla vikten tänker ju bara på vad dom äter. Inte på vad dom får i sig via drycker!

Men stark öl vin och sprit innehåller faktiskt MASSOR av kalorier! Grundregeln är ”Ju högre alkohol halt, ju fler kalorier”

Att dricka en starköl är faktiskt som att äta en bit prinsesstårta!

¨Tänk er då om man dricker 10 öl på en kväll.. 10 bitar tårta? får det lov att vara?

10 öl motsvarar även 116 sockerbitar!!! hualigen!!  och det är om du dricker el öl med 5,6 procent i. Tänk er då 10 st 7.0!? blir mera det… haha! usch!

Tabletter och alkohol...



Många säger att man kan kombinera tabletter och alkohol. Detta är fel och kan få fruktansvärlda följder. Till och med en vanlig värktablett är farlig att ta tillsammans med alkohol!

Om man skulle blanda starka värktabletter med alkohol ( Typ som morfin eller kodein) så kan man glömma bort hur man andas tex. Sen få fruktansvärda skador på bland annat levern och hjärtat. Även om du blandar med sprit med alvedon eller panodil så kan man få livshotande skador på levern. Kan även i vissa fall utlösa inre blödningar.

 

Men måste du nödvändigtvis ta en värktablett ska du ta en Ipren. Det är minst chans att du blir sjuk av en sådan än en alvedon.

 

 

Men nyckel regeln är BLANDA ALDRIG ALKOHOL MED TABLETTER!

 

Vissa speciellt ungdomar tror att man blir fullare om man blandar i värktabletter i spriten. det är en MYT!! den ända som kan hända är att du blir sjuk.. eller i värsta fall dör. Men du blir INTE fullare av detta!!


Baksmälla!

Man blir lättare bakfull av mörka spritdrycker än av ljusa!

Och det finns faktiskt inga Bakistabletter som fungerar!

Det ni kan göra för att lindra en baksmälla är att dricka MYCKET vatten, så att kroppen inte torkar ut! och att inte dricka efter midnatt! Eftersom att förbränningen är långsammare på natten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0