Lagen är inte sträng nog...

Fungerar våra svenska lagar som de ska?

Är straffen tillräckligt långa ?


Hmm vi får fundera mycket och kommer flrmodligen att tycka olika. Är det OKEJ att exempelvis våldta någon? Självklart inte säger vi, Vad säger lagen? enligt mig är våra lagar rätt så bra men lite för korta straff. Man kan få sitta  fängslad upp till 6 år för våldtäkt minst 2 år om man sköter sig , visst är det konstigt att det är så. Hur kan vi vara så toleranta ? Tänk er  dessa människor har en skruv lös får  sitta inne med tv internet telefoni bättre mat en skolorna serverar och sköter de sig får de komma ut efter 2 år. Efter de kommit ut kanske de gör om det ,då skriver vi om hur hemskt det är i tidningar och så men vi gör inget åt det, de åker in igen sköter sig kommer ut . Vi är medvetna om hur lagen fungerar ändå fixar vi den inte. 
Vi är bra på att klaga men extremt dåliga på att vara med och förändra vårt samhälle vi är fega och tyvär tillåter vi dessa sjuka människor gå löst. Sverige kanske måste samlas tillsammans, komunicera bättre med varandra göra en slags demostration om dessa lagar, Kanske skulle vi tillsammans kunna hjälpa oss med att få bort dessa individer, sitt inte bara och klaga folk.

Vad bör vi göra då?  Tyvär kan vi inte mörda de för isåfall skulle vi inte vara bättre en de. Kanske förlänga straffen? Livstid?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0