Ny kär livet ut?

Hur gör man för att få ett förhållande att räcka längre? och hur behåller man den nykära känslan?

Ja, den som det visste. Vi tror inte att det finns några särskilda knep ”så här får ni förhållandet att hålla”. Det finns ju alldeles självklara saker som t ex att inte vara otrogen och att behandla sin partner med respekt och sådana saker.

Men alltså, man ska inte behöva kämpa för att få ett förhållande att fungera. Självklart, för att få ett förhållande att fungera krävs lite engagemang och ansträngning från båda håll – men man ska inte behöva kämpa varje dag för att ett förhållande ska funka. Men man ska inte heller tro att ett förhållande bara sköter sig och har det fint själv.

Ibland får man helt enkelt acceptera det faktum att det inte fungerar, att det inte var ment to be och att man vuxit isär. Man ska inte heller ta sitt förhållande för givet, många som varit tillsammans länge slutar att visa varandra ömhet och kärlek för att ”den andra partnern vet redan”. Man får inte glömma att berätta för varandra att man tycker om varandra, att partnern ser fin ut idag och hur mycket man älskar varandra. Även om han/hon hört det flera gånger förut så kan man inte höra det för många gånger.


Och vad gäller den nykära biten så har vi inte några tips. Vi tror att man, dessvärre, bara är nykär när förhållandet är nytt. Man kan inte vara nykär, och sedan bli nykär igen när man upptäckt att det svalnat? Man kan göra romantiska saker som att besöka platsen där man träffades och göra sådana små saker som påminner om ens första tid tillsammans, när livet var så underbart men man kan nog inte återgå till nykär.

Sen känner vi lite så att man vill inte vara nykär hela livet, man vill inte vara nyförälskad resten av livet utan det är skönt att komma till det där stadiet där allt känns tryggt och säkert. Det behöver inte bli tråkigt för det, man får inte låta rutinerna ta över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0