Favorit i repris...

Sex ska tydligen minska risken för bröstcancer, har man sex mer än en gång i månaden har man mindre risk att drabbas. Detta ska bero på att hormonerna oxytocin och DHEA frigörs. DHEA motverkar åldrande, tror man, också.

Det skyddar också prostatan, när vi likas är inne på det är med cancer. Katolska präster är i riskzonen när det gäller att utveckla prostatacanser, och studier visar att det troligen är celibatet som är den avgörande faktorn. Man gjorde en studie 2003 som visade att män som får utlösning fyra gånger i veckan har 30% mindre risk att drabbas av prostatacancer än de som får utlösning färre gånger.

Immunförsvaret blir bättre, så vi kanske borde sexa mer nu i förkylningstider? Personer som har sex en till två gånger i veckan har 30% bättre immunförsvar än de som inte är lika aktiva.

Sex klassas även, av kadriologer, som en mild/måttlig träningsform som förbättrar hjärtat lika mycket som en rask promenad. Det beror även på ställningarna, att vara ovanpå är extra bra eftersom det kräver extra ansträngning och orgasm ger en bonus då hjärtfrekvensen kan komma upp i 110 slag per minut – vilket är ungefär som en snabb promenad eller jogging.

så slutsatsen blir.. sexa mera så blir vi friskare :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0